1 Followers
23 Following
emmjosephreed

emmjosephreed

Haney grupp nyckelordstaggen 85258080733 på Hur man handskas med online-hot - occupywallst

Källa lank

 

How to deal with online threats: scams, illegal content and abuse

 

Det uppskattas att UK konsumenterna förlorat mer än 400 miljoner pund till online bedragare i 2012, via 250.000 phishing-attacker. Denna siffra ger från RSA bedrägeribekämpning Command Center, Storbritannien den föga avundsvärda titeln på de flesta phished land på jorden; för första gången var mer pengar förlorade här online bedrägerier än i USA. Den representerar också en ökning med 25% på bedrägeri siffran för 2011.

 

De falska antivirus bedrägerier du antas att ingen skulle luras av någon mer förbli otroligt lönsamt – förra året, 30 miljoner pund var lurad från konsumenter som använder dessa scareware bedrägerier ensam. Det är mycket bra för typer av IT-säkerhet att banka på om hur viktigt det är att skydda ditt nätverk, enheter och data, men lurendrejare har en talang för att komma runt sådana åtgärder genom att sikta direkt på den svagaste punkten – du.

 

Jag har skrivit här om social ingenjörskonst sedan långt innan Kevin Mitnick författade sin nyskapande konfessionella The Art of Deception 2002. Människor är lurade online hela tiden, och är allt mer sannolikt att hamna som offer. Detta började jag tänka – vad händer efter att hästen skenat? Vad bör du göra om du är lurad, plats en phisher eller hitta barnporr online?